NW1, SE UCH Pobe-s Read Between The Lines ”Svea”


Svea är född 2020 i Nybro. Hon är en nyfiken, pigg, alert och spänstig tik som hänger med på allt vi gör. Samtidigt är hon duktig på att koppla av så fort tillfälle bjuds. Hon älskar alla, speciellt bebisar och mindre barn. Hon är mycket lyhörd och tillgiven, men har också pondus. Det är underbart att se hur försiktigt hon nosar på de minsta och hur fint hon leker med de lite större barnen. Hennes favoritplats är i gos-husses knä.


Hon älskar att följa med oss ut i skogen, att springa, hoppa, krypa, leka kurragömma och nosa efter vilt. Vintertid älskar hon att springa med oss på våra skidturer. På grund av pandemin blev det inga kurser för oss när Svea var liten. Eftersom jag hade tävlat i Nosework tidigare, introducerade jag Svea med behållare och doft redan som 10-veckors valp. Hon lärde sig snabbt. Vi fick träna vidare i väntan på uppfylld ålder för doftprov och tävling. Hon jobbar självständigt under söken och är doftsäker, så det har blivit många diplom och uppflyttning till klass 2 i flera grenar sedan dess.


Det har även gått bra för henne inom utställning. På sin första utställning tog hon ett certifikat, blev BIM, trea i  gruppfinalen för juniorer och fyra i BIM-gruppfinalen. Framgångarna fortsatte och sex dagar efter sin tvåårsdag fick hon sitt tredje certifikat och blev svensk champion i Västerås. Då fick hon också sitt första internationella certifikat.


Änglahundar

Änglahunden Duttebo’s Yes I Can Boggie som kallades Lilly var född 2014 i Stockholm och dog 2020 i komplikationer efter en korsbandsoperation. Beskrivningen av Sveas temperament och mentalitet, stämmer även väl in på Lilly. Lilly tävlade också i Nosework med fina resultat, men hon ställdes aldrig ut.