NW1, SE UCH Pobe-s Read Between The Lines ”Svea”


Svea är född 2020 i Nybro. Hon är en nyfiken, pigg, alert och spänstig tik som hänger med på allt vi gör. Samtidigt är hon duktig på att koppla av så fort tillfälle bjuds. Hon älskar alla, speciellt bebisar och mindre barn. Hon är mycket lyhörd och tillgiven, men har också pondus. Det är underbart att se hur försiktigt hon nosar på de minsta och hur fint hon leker med de lite större barnen. Hennes favoritplats är i gos-husses knä.


Hon älskar att följa med oss ut i skogen, att springa, hoppa, krypa, leka kurragömma och nosa efter vilt. Vintertid älskar hon att springa med oss på våra skidturer. På grund av pandemin blev det inga kurser för oss när Svea var liten. Eftersom jag hade tävlat i Nosework tidigare, introducerade jag Svea med behållare och doft redan som 10-veckors valp. Hon lärde sig snabbt. Vi fick träna vidare i väntan på uppfylld ålder för doftprov och tävling. Hon jobbar självständigt under söken och är doftsäker, så det har blivit många diplom och uppflyttning till klass 2 i flera grenar sedan dess.


Det har även gått bra för henne inom utställning. På sin första utställning tog hon ett certifikat, blev BIM, trea i  gruppfinalen för juniorer och fyra i BIM-gruppfinalen. Framgångarna fortsatte och sex dagar efter sin tvåårsdag fick hon sitt tredje certifikat och blev svensk champion i Västerås. Då fick hon också sitt första internationella certifikat.


Highcoast Pearls Adorable Adora "Adora" 


Adora föddes i kennelns första valpkull i augusti 2023 tillsammans med en hanvalp, Hennes föräldrar är Pobe-s Read Between The Line "Svea" och Keymaker's One More Cracy Trick "Puppe" från Uleåborg i Finland.


Hon visade tidigt famfötterna och var nyfiken och morsk. Mamma Svea är duktig på attuppfostra sin valp. Hon har snabbt lärt Adora att det går bra att vänta i bilen, att vara ensam hemma och inte hetsa upp sig allt för mycket när matte och husse kommer hem. Hon är pigg och alert och vill gärna vara med där det händer något, men hon är också bra på att chilla mellan aktiviteterna.


Livet leker just nu. Nosework är jättekul, liksom att nosa efter viltspår när vi är ute på promenad på skogsbilvägar. En utställning har hon också hunnit prova på, där hon fick fantastisk kritik som avslutades med "Särskilt lovande!". 

 

Änglahundar

Änglahunden Duttebo’s Yes I Can Boggie som kallades Lilly var född 2014 i Stockholm och dog 2020 i komplikationer efter en korsbandsoperation. Beskrivningen av Sveas temperament och mentalitet, stämmer även väl in på Lilly. Lilly tävlade också i Nosework med fina resultat, men hon ställdes aldrig ut.